top of page
IMG_E2428.JPG

Förskolan 
Lustträdgården

Här på denna plats tog allt sin början år 2003, med en handfull modiga pedagoger och åtta livliga små äventyrare. Sedan dess har Förskolan Lusträdgården vuxit och frodats till den pulserande gemenskap vi är idag. Med stolthet kan vi nu säga att vårt lilla samhälle rymmer ca 60 glada barn och 13 dedikerade pedagoger. Det är en resa vi bär med oss i hjärtat, där varje barns skratt och varje läroögonblick har satt en prägel på vår växande familj.

Image by Vincent Erhart

Permakulturträdgård

På Förskolan Lustträdgården är vår permakulturträdgård hjärtat av vår pedagogik. Här får barnen utforska och lära sig om hållbar odling och ekologisk mångfald på ett lekfullt och praktiskt sätt.

Vi låter barnen vara med och skapa, plantera och sköta om vår trädgård. De får lära sig om olika växter, deras egenskaper och hur de kan samarbeta i en ekosystem. Denna jordnära upplevelse ger barnen möjlighet att känna jorden under fingrarna och upptäcka den underbara känslan av att odla sin egen mat.

Familjer och nätverkande

Att tänka på familjer och sociala nätverk som ett nätverk som växer och utvecklas på många olika sätt hjälper oss att förstå vikten av att respektera och anpassa sig till varandras behov och förändringar. Det hjälper oss också att uppskatta mångfalden och komplexiteten i våra relationer och att värdesätta ömsesidighet och anpassningsförmåga som grundläggande för en hälsosam och meningsfull samvaro.

IMG_9024_edited.jpg
Skog

Förskolan med havet och skogen runt hörnet.

Platsen går inte att beskriva med ord hur bra den är, att kunna få möjligheten att hoppa från sten till sten, att få gå i gammelskogen och drömma sig bort.

bottom of page